Wat is agrotoerisme

Wat is Agrotoerisme?

We rennen, vliegen en willen zoveel mogelijk in één dag doen. Maar wanneer was de laatste keer dat je écht tot rust bent gekomen? Dat je van je af kon kijken in de natuur, hebt genoten van verse, lokale producten en dat je een nieuwe omgeving hebt ontdekt? Agrotoerisme is een erg breed begrip, en houdt daarom ook nooit op. Denk aan het bezoeken van prachtige historische hoeves afgewisseld met inspirerende landschappen, boerderijwinkels en supersmakelijke streekproducten. Kortom: Limburg heeft een superdivers menu. Smaakvol, gezond en lokaal. 

 

Het Noord-Limburgse landschap is in de afgelopen eeuwen naast de Maas vooral gevormd door agrarische activiteiten. Niet alleen is ooit weelderige natuur vervangen door veeteelt en land- en tuinbouw, ook hebben agrarische activiteiten geleid tot dorpen en steden. Ook in de meer recente geschiedenis stonden agrariërs aan de basis van het huidige het Noord-Limburgse landschap. Zo stonden een 25-tal tuinders in 1878 aan de basis van de Venlosche Veilingsvereeniging wat weer de voorloper is van Royal Zon en Fresh Park Venlo. Opnieuw staan agrariërs aan de basis van een transitie van het Noord-Limburgse landschap.

 

Steeds meer agrariërs gaan  agrotoeristische activiteiten exploiteren. Dit maakt (Noord-)Limburg een van de leidende agrotoeristische regio’s in Nederland. In totaal zijn er zo’n 200 tot 250 agrotoeristische initiatieven door heel (Noord-)Limburg bekend, en dit aantal blijft groeien. Ontdek in onderstaand overzicht wat voor moois Limburg te bieden heeft. Graag nodigen we u uit om ook uw agrotoeristische kant te ontdekken! 

Beleef agrotoerisme in Limburg

E-CHOP~1.JPG
foto5.jpg