Champignons

Typisch Limburgs: Champignon

Champignons, je kent ze wel. Ontdek de champignon of heerlijke lokale paddenstoelen op de kaart van vele restaurants of breng een bezoek aan het champignonmuseum. Kom het productieproces van de champignon en degeschiedenis van de champignonteelt in Nederland zien, horen en beleven.

Leuke weetjes over de Limburgse champignon

  • Nederland is de op één na grootste champignon producent van Europa.
  • Noord-Limburg vervult een spilfunctie als het gaat om productie en verwerking van champignons.
  • Champignons kun je beter niet wassen met water! De champignon zuigt het water op en zo haal je de smaak eruit.
  • Champignons moet je gekoeld bewaren maar wel uit de buurt van fruit. Fruit geeft een natuurlijke stof af die champignons doen verouderen.
  • Wist je dat… champignons groeien op compost?

Ontdek één van de andere streekproducten

Blauwe bes

Lees meer

Appel en peer

Lees meer