Streekproducten uit Limburg

Limburg, de meest bourgondische streek van Nederland. Bekend om haar heerlijke eten en drinken. Niet zo gek dus dat je hier volop keuze hebt uit bijzondere, smaakvolle, gezonde streekgerechten / -producten! 

Ontdek, proef en neem mee naar huis!

Lekkers uit de streek

Wat is er nu zo speciaal aan streekproducten? Ze worden geteeld, gekweekt of gemaakt door vakmensen die nog met hart en ziel de beste kwaliteit willen leveren. Lokaal, duurzaam en met passie en dat is te merken! Laat zo een gepassioneerde mens jou eens een dag mee op sleeptouw nemen en dan zal je zien dat het verhaal achter het product ervoor zorgt dat het nog tien keer lekkerder smaakt.

 

In Limburg volgen de oogstseizoenen elkaar goed op. In april start het seizoen van het Witte Goud; asperges. Vervolgens begint in juni het seizoen van de aardbei, heerlijk zoetsappig. Daarna loopt dit vloeiend over in het seizoen van de blauwe bessen. Als het hoogzomer is komen onze pruimen van de bomen gevolgd door appels en peren in september. En als het weer vochtig aan de grond wordt en het wildseizoen start, bieden wij onze overheerlijke paddenstoelen voor op het menu.

Blauwe bes

Lees meer

Appel en peer

Lees meer

Champignon

Lees meer

Proef de Limburgse streekproducten

Streekgerechten staan bij veel horecagelegenheden op de kaart. Dé plek om de regio te proeven. Maar ook voor thuis. Stop bij een van de boerderijwinkels langs de Limburgse wegen. Hier koop je kruiden, fruit en groente van het seizoen, vers van het land!

Benieuwd wat er in Limburg te proeven valt qua streekproducten? Bekijk onze streekproduct arrangementen of bezoek een van de boerderijwinkels.