Platform Agrotoerisme

Platform Agrotoerisme

 

Het Limburgse landschap is in de afgelopen eeuwen naast de Maas vooral gevormd door agrarische activiteiten. Niet alleen is ooit weelderige natuur vervangen door veeteelt en land- en tuinbouw, ook hebben agrarische activiteiten geleid tot dorpen en steden. Opnieuw staan agrariërs aan de basis van een transitie van het Limburgse landschap. Steeds meer agrariërs gaan agrotoeristische activiteiten exploiteren. Limburg is een van de leidende agrotoeristische regio’s in Nederland. In totaal zijn er zo’n 200 tot 250 agrotoeristische initiatieven door heel Limburg bekend. 

Platform Agrotoerisme is een initiatief van de acht regiogemeenten Noord-Limburg in samenwerking met de Limburgse- Land- en Tuinbouwbond (LLTB), MKB-Limburg, HAS Hogeschool en innovatiebureau Bluehub. Platform Agrotoerisme heeft het doel om ondernemers te ondersteunen in het realiseren van innovatie, omzet en winst rondom agrotoerisme teneinde Limburg te ontwikkelen tot de aantrekkelijkste bestemming voor agrotoerisme in Nederland en de Euregio. Het wenst bovenstaande doelen te bereiken middels het continu samen met haar leden en partners ontwikkelen van nieuwe concepten, samenwerkingsverbanden en arrangementen en deze vervolgens in de markt te valideren en aan toeristen aan te bieden via haar (digitaal) belevingsplatform. Dit platform dient de toerist voor, tijdens en na zijn bezoek aan een agrotoeristische bestemming ondersteunen en ontzorgen. 

Platform Agrotoerisme biedt toegevoegde waarde voor regionale ondernemers door arrangementen van lokale ondernemers een welverdiend podium te bieden in de vorm van Limburg (s)maakt je beter. Limburg heeft zoveel moois om te laten zien! 

Ook graag deelnemen aan Platform Agrotoerisme? Erg leuk! Neem contact op via onderstaande button. 

Ik wil graag deelnemen

Reis-en-Spijs.jpg
E-CHOP~1.JPG

Onze leden