Smakelijk fietsevenement in de top van Limburg

Smakelijk fietsevenement in de top van Limburg

In het weekend van zaterdag 12 en zondag 13 september is de eerste editie van ‘Reis & Spijs – Smaakparels In de top van Limburg’. De fietstocht biedt zowel inwoners als toeristen de gelegenheid om, geheel corona proof, de mooiste en smakelijkste plekken in Gennep en omstreken te ontdekken.

 

De route gaat over binnenwegen, door natuur en dorpjes en langs bezienswaardigheden. Onderweg komen de deelnemers bij 5 zogeheten ‘Smaakparels’, ondernemers in de agrarische sector of de horeca, die de mensen ontvangen met een gerechtje uit eigen bodem of keuken.

De fietstocht is circa 42 km lang en biedt een blik op het glooiend en afwisselend natuurlandschap in de drie gemeentes Bergen, Gennep, Mook en Middelaar. De deelnemende locaties zijn de Pannekoekenbakker in Plasmolen, Heldro Ys in Ottersum, Hoeve Carpe Diem in Heijen, Landgoed Bleijenbeek in Afferden en De Stadsherberg in Gennep.

Het initiatief is een samenwerking tussen het platform Smaakparels, ondernemers die een smakelijke beleving bieden, evenementenorganisatie Reis & Spijs, die op culinaire wijze mensen de schoonheid van de eigen regio laat ontdekken en Platform Agrotoerisme, die dergelijke activiteiten aanjaagt en ondersteunt.

Meer informatie en een deelnameticket kopen kan via de website www.reisspijs.nl.
Meer informatie over Smaakparels is te vinden op de website www.smaakparels.nl.