Lancering platform agrotoerisme

Lancering platform agrotoerisme

De ambitie van de Regio Noord-Limburg is helder: de gezondste regio van Nederland worden. En daar hoort zeker ook Toerisme & Leisure bij. Op 12 juni lanceren wij met trots het Platform Agrotoerisme bij Aardbeienland in Horst aan de Maas. Dit platform is dé ontmoetingsplek voor ondernemers uit de recreatie- en agrarische sector. Elkaar ontmoeten, samen plannen maken, innoveren en ons platteland, met een schat aan streekproducten, koesteren is onze gezamenlijke drijfveer. Win – win voor de ondernemers en de toeristen. Dit initiatief is een samenwerking tussen meer dan 50 ondernemers, de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB), MKB-Limburg en HAS Hogeschool.

We verbinden recreatie en agrofood Platform Agrotoerisme is ontstaan uit het Actieprogramma Vrijetijdseconomie. Door cross-overs te maken met andere sectoren ontstaat er een flinke impuls aan de recreatieve sector én ontstaan er nieuwe verdienmodellen voor de agrarisch ondernemers. Agrotoerisme is niet nieuw, in Noord-Limburg zijn meer dan 200 agrarische ondernemers actief op het gebied van recreatie. En dit gaan er nog veel meer worden!

‘‘Zowel qua streekproducten als qua landschap hebben agrarisch ondernemers veel te bieden. Via het Platform Agrotoerisme worden onze leden uitgedaagd om hierin te professionaliseren, maar ook om verder te kijken dan de agrarische sector. Juist in de verbinding met andere sectoren ligt de sterkte van dit platform.’

Susanne Görtz, bestuurslid van de LLTB

Gezonde samenwerking werpt vruchten af Door de krachten in de regio te bundelen ontstaan er mooie initiatieven! De samenwerkende gemeenten in de Regio Noord-Limburg en de Provincie Limburg faciliteren deze gezonde beweging. Innovatiebureau Bluehub begeleidt de uitvoering van de activiteiten van het Platform Agrotoerisme.

‘Platform Agrotoerisme is een vernieuwende samenwerking. De agrarische sector is van groot belang voor het platteland en dus ook voor een breed aanbod aan recreatieve activiteiten. Juist door deze samenwerking wordt het collectief versterkt en het bezoeken van Noord-Limburg nog meer genieten’

Janine van Hulsteijn, wethouder Toerisme en recreatie gemeente Gennep en bestuurlijk trekker Toerisme Regio Noord-Limburg.

Platform Agrotoerisme is vandaag gelanceerd op Aardbeienland in Horst aan de Maas. Het eerste wapenfeit betreft de lancering van een promotiecampagne gericht op de ‘superaardbei’ onder de noemer: ‘superfood hoeft niet van ver te komen’. V.l.n.r Jan Janssen (namens Aardbeienland/Berry Briljant) en de stuurgroepleden van Platform Agrotoerisme Susanne Görtz (bestuurder LLTB), Marc Pruijssers (Directeur HAS Hogeschool Venlo), Janine van Hulsteijn (Wethouder Gemeente Gennep) en Roger Smits (Bestuurder MKB-Limburg).