Fruitboerderij uit Baarlo organiseert plukdag om Corona-impact te beperken

Fruitboerderij uit Baarlo organiseert plukdag om Corona-impact te beperken

Op zaterdag 8 augustus organiseert Fruitboerderij uit Baarlo een plukdag van 09:00 tot 16:00 uur in hun Mirabellen boomgaard. In verband met Corona is afzet weggevallen. Nu kampt Fruitboerderij met een overschot aan Mirabellen. Door een plukdag te organiseren probeert het op deze ludieke manier toch nog iets aan hun oogst over te houden. Toeristen, buurtgenoten, iedereen is welkom om de Mirabellen te komen plukken en te picknicken in de boomgaard. Er worden vooraf coronamaatregelen getroffen en voor verfrissing voor kinderen wordt gezorgd.

 

Door Corona kampt Fruitboerderij met overschot
Mirabellen zijn een soort pruimen en worden normaliter verwerkt in luxere gerechten voor bijvoorbeeld cruiseschepen. Doordat deze afzet in verband met Corona is ingestort, kampt Fruitboerderij nu met een overschot. Susanne Görtz van Fruitboerderij licht toe: ‘De afgelopen weken zei de een na de andere fabriek af. Ze halen dan liever Mirabellen uit een bepaald gebied, zoals de Loire (Frankrijk). Wij staan dan achteraan in de rij. Eeuwig zonde, want Mirabellen zijn heerlijk. Als ondernemers kost het ons flink wat omzet, maar we gaan niet bij de pakken neerzitten. Daarom willen we onze iedereen laten meegenieten van onze oogst. Een mirabel is een Mediterraanse fruitsoort. Dus kom plukken en je proeft als het ware je Mediterraanse vakantie’.

Plukdag voor jong en oud
De Mirabellenoogst is altijd rond deze tijd en dienen binnen twee weken geplukt en verwerkt te worden voordat ze overrijp worden. Vanwege het gebrek aan afzet doet Fruitboerderij daarom juist nu een oproep aan de omgeving. In totaal heeft Fruitboerderij 20.000 kilo aan productieoverschot. ‘We nodigen iedereen uit om te komen. De komende dagen benaderen we hotels, vakantieparken, maar ook buurtgenoten om te komen plukken. Neem je parasol en picknick kleed mee en kom bij ons recreëren. Ook zorgen we voor verfrissing zodat het echt een leuk uitje wordt voor jong en oud’. De Fruitboerderij is gevestigd aan De Berckt 12d, nabij Kasteel de Berckt en tegenover de Bourgondische logies van d’Ouffenhof in Baarlo. ‘Zodra je het erf oprijdt waan je je echt even op vakantie’. De plukdag start om 09:00 en eindigt om 16:00 uur. De boomgaard is gratis toegankelijk en de Mirabellen worden voor €2,- per kilo afgerekend. Vandaag wordt er een website gelanceerd en via social media worden geïnteresseerden op de hoogte gehouden.

Over Fruitboerderij
Al meer dan 150 jaar bestaat het familiebedrijf van familie Görtz. Vijf jaar geleden is de Baarlose Fruitboerderij begonnen met hun Mirabellen boomgaard. Daarmee hebben zij het Mirabellen fruit teruggehaald naar Nederland en zijn zij nog steeds de enige fruitteler in Nederland die Mirabellen telen. Daarnaast teelt de onderneming kersen, peren, morellen, pruimen, appels en druiven. Van een deel van het fruit laten ze op kleine schaal streekproducten maken. Ook exploiteert het drie vakantiewoningen in de regio. Voor de organisatie van de plukdag werkt het samen met Platform Agrotoerisme. Voor meer informatie over de onderneming, zie www.fruitboerderij.nl.