Mirabellenrecepten

Recepten met mirabellen

Wist je dat mirabellen behoren tot de pruimenfamilie? Pruimen zijn enorm rijk aan vezels, waardoor het een ideaal ingrediënt is om van alles mee te maken. De mirabel is een erg zoete pruim, dus wordt het vaak gebruikt om jam mee te maken. Maar dat niet alleen..

Wij hebben voor jou uitgezocht wat er nog meer allemaal te maken is met de overheerlijke mirabel!

Mirabellensmoothie

Mirabellensmoothie.jpg

Ingrediënten

  • 300g mirabellen, ontpit
  • 400ml melk
  • 1 hand ijsblokjes

Bereidingswijze

  • Doe alle ingrediënten samen in een blender
  • Blend de smoothie tot een glad geheel
  • Verdeel deze over 2 glazen en serveer eventueel met een mirabellenspiesje

Tip: voeg een mespuntje kaneel of gember toe voor een exotische smaak! 

Mirabellentaart

mirabellentaart.JPG

Ingrediënten voor de taartbodem

  • 250g bloem
  • 100g roomboter op kamertemperatuur
  • 80g suiker
  • Snuf zout
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille extract

Ingrediënten voor de vulling

  • 1kg mirabellen
  • 50ml slagroom
  • 25g bloem
  • 50g suiker + extra
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze

  • Maak eerst de taartbodem. Meng de bloem met zout en voeg geleidelijk de zachte boter in stukjes toe. Kneed tot een kruimelig deeg. Klop het ei samen met de suiker en vanille extract los met een vork en voeg dit mengsel toe aan het deeg. Kneed tot een deegbal is ontstaan, pak dit in met vershoudfolie en laat ongeveer een uur rusten in de koelkast
  • Haal na een uur het deeg uit de koelkast, bestuif het aanrecht en de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot het in de taartvorm past. Vet de taartvorm in met boter of bakspray en bekleed de taartvorm met het deeg
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
  • Was de mirabellen en verwijder de steeltjes
  • Verwijder de pitten, dit kun je het beste doen met een kersenontpitter. Heb je deze niet? Dan kun je de pitten ook verwijderen met een klein mesje
  • Meng een ei samen met de slagroom, vanille extract, suiker en bloem tot een glad mengsel. Giet dit mengsel op de bodem van de taart en verdeel er dan de ontpitte mirabellen over
  • Afhankelijk van de zoetheid van de mirabellen, kun je deze nog bestrooien met extra suiker
  • Bak de taart in ongeveer 30 minuten. De taart is klaar als het deeg mooi bruin is geworden en het roommengsel gestold is