Limburg (s)maakt je beter!

Limburg (s)maakt je beter

Limburg (s)maakt je beter is een initiatief van de Coöperatie Platform Agrotoerisme. Onze missie is om agrarisch en leisure ondernemers te verbinden met als doel om elkaar te versterken en agrotoerisme in Limburg te laten groeien. Co-creatie en innovatie zijn twee belangrijke pijlers waarmee wij agrotoerisme in Limburg een boost gaan geven. Platform Agrotoerisme is er voor koplopers die gezamenlijk kansen willen benutten op het gebied van agrotoerisme en het agrotoerisme in Limburg op de kaart willen zetten.

Het Limburgse landschap is in de afgelopen eeuwen naast de Maas vooral gevormd door agrarische activiteiten. Niet alleen is ooit weelderige natuur vervangen door veeteelt en land- en tuinbouw, ook hebben agrarische activiteiten geleid tot dorpen en steden. Opnieuw staan agrariërs aan de basis van een transitie van het Limburgse landschap.

Limburg als leidende regio voor agrotoerisme

Steeds meer agrariërs gaan agrotoeristische activiteiten exploiteren. (Noord-)Limburg is een van de leidende agrotoeristische regio’s in Nederland. In totaal zijn er zo’n 200 tot 250 agrotoeristische initiatieven door heel (Noord-)Limburg bekend. 

Limburg is dan ook dé agrotoeristische bestemming van Nederland. We bieden prachtige historische hoeves afgewisseld met inspirerende landschappen, boerderijwinkels en supersmakelijke streekproducten. Kortom: Limburg heeft een superdivers menu. Smaakvol, gezond en lokaal. Graag nodigen we u uit om ook uw agrotoeristische kant te ontdekken, want: Limburg (s)maakt je beter!

LimburgSmaaktJeBeter_logo.png