De Gerdeneer

De Gerdeneer

De Gerdeneer is nieuwsgierig en zit vol plannen. Alles wat hij ziet op groenten en fruit gebied wakkert bij hem iets aan. Het blijft niet bij appels, mispels, kweeperen, paw-paws en zonnewortel. Een gemiddelde zoektocht naar nieuwe en bijzondere eetbare gewassen resulteert steevast in dozen vol zaad en planten die geprobeerd gaan worden, niet alles lukt en sommige vergeten groenten blijken om hele goede redenen vergeten te zijn, maar zo nu en dan zitten er echte pareltjes tussen.

Het grootste deel van de kwekerij wordt bewoond door ca. 60 soorten kruiden, bijzondere bladgewassen en eetbare bloemen. Vooral restaurants en kookliefhebbers gebruiken de gewassen uit de kwekerij, en de Gerdeneer vindt het fantastisch als liefhebbers in de kas komen kijken, vooral de eindeloze creativiteit onder koks is een voedingsbodem voor nieuwe ideeën!

Sinds 2015 maakt de Gerdeneer cider, een bijzondere drank, gefermenteerd uit vers geperste appels, die behalve uit eigen boomgaard ook verzameld worden uit natuurlijke boomgaarden met historische appelrassen door heel Limburg. De appels van deze hoogstam boomgaarden die niet beregend en bemest worden, en nooit bestrijdingsmiddelen zien, laten zich van hun allerbeste kant zien in het ultieme eindproduct: Cider!

Maar er gebeurt nog veel meer bij de Gerdeneer…. Een perceel voormalige landbouwgrond van 3 hectare is door de Gerdeneer in bijna 25 jaar omgevormd tot een landschappelijke tuin met een veelvoud aan culinair vermaak.

In 2022 is de Gerdeneer begonnen aan de bouw van een streekwinkel en proefkas, een leuke plek onder glas, met een boomgaard om kennis te maken met hun producten en heerlijk te winkelen in vers en ambachtelijk product uit de regio.

Zo staan er verschillende soorten groenten en fruit, maar het is er ook gewoon heerlijk vertoeven.

Het oog wil ook wat zullen we maar zeggen.

Voor een bezoek aan de kwekerij, cidermakerij en tuinen, dient u vooraf contact op te nemen.

Ga naar de website

De Gerdeneer
Sitterskampweg 105
5927 NJ Venlo